Zájezd z portálu Miklastour.cz

ŘÍM - VATIKÁN - PADOVA

Kód: 05108
Termín: 05.10.2018 - 10.10.2018
Cena: 7 200,- Kč

Itálie je svou historií a památkami zcela jedinečná, také událostmi. Vydáme se k jejímu poznávání, a to do Padovy, Říma a zavítáme také do Vatikánu. Čekají na nás krásné zážitky v kruhu poutníků a setkáme se s papežem Františkem!

Program zájezdu:
1. den - pátek: odjezd v 18. hod. z Hroznové Lhoty směr Mikulov, Vídeň, Graz a hraničním přechodem Tarvisio do Itálie pouze s bezpečnostními a hygienickými přestávkami.

2. den - sobota: ranní příjezd do Padovy - prohlídka baziliky sv. Antonína Paduánského, mše svatá. Prohlídka baziliky sv. Justiny. Odjezd do Říma napříč Itálií. Nocleh v 3* hotelu v centru Říma, 2lůžkové pokoje, nocleh.

3. den - neděle: snídaně. Dopoledne účast na mši svaté v bazilice sv. Petra. Polední Anděl Páně s papežem Františkem na Svatopetrském náměstí. Pěšky středem Říma: Andělská hrad, Andělský most, nám. Navona s bazilikou sv. Anežky římské, kostel sv. Panthaleona, piaristé, senát, Pantheon, italský parlament, fontána di Trevi, Benátské nám., Kapitol. Nocleh.

4. den - pondělí: snídaně. Autobusem k bazilice sv. Pavla za hradbami - prohlídka, mše svatá, svatá brána, Tre fontane - místo stětí sv. Pavla, trapistický klášter. Laterán - kostel biskupa římského, Svatá brána. Svaté schody z Jeruzaléma. Sv. Kliment s hrobem sv. Cyrila. Kolosem zvenčí. Autobusem k bazilice Santa Maria Maggiore, kde byla potvrzena slovanské liturgie, Svatá brána. Bazilika sv. Prassedy, zde pobývali naši věrozvěstové sv. Cyrila a Metoděj. Nocleh.

5. den - úterý: snídaně. Naložení zavazadel. Vatikánská muzea (zlevněné vstupné včetně audio sluchátek 10 Eur). Prohlídka baziliky sv. Petra, Svatá brána, katakomby s hrobem sv. Petra, hrob sv. papeže Jana Pavla II. Michelangelova kopule (8 Eur). Nákupy suvenýrů. Rozloučení s bazilikou sv. Petra. Mše svatá u P. Marie na Fornaci. Večerní odjezd, noční jízda do vlasti..

6. den - středa: kolem poledne příjezd do Hroznové Lhoty



Stravování: 3x snídaně

Ubytování: 3* hotel 2lůžkové pokoje

Cena zahrnuje:
dopravu autobusem s klimatizací, 3x nocleh se snídaní, 2lůžkové pokoje (3* hotel v centru Říma u nádraží Termini)), poplatek za vjezdy a pohyb našeho autobusu po Římě, parkovné autobusu, pojištění léčebných výloh včetně storna zájezdu, pojištění proti úpadku CK, průvodce. Kněz, denně mše svatá.

Cena nezahrnuje:
vstupy a kapesné 60 - 100 Eur, možnost večeří v restauraci (jedna za 11 Eur).


Nástupní místa:
Hroznová Lhota, další dle domluvy

Poznámka:
Doporučuji: polštářek pod hlavu a deku do autobusu pro noční jízdu, pohodlnou obuv, deštník, fotoaparát. Trochu jídla na obědy, možnost koupit si pizzu v rychlém občerstvení,
v autobuse je možnost občerstvení za koruny (studené a teplé nápoje, polévka).

Pouť je připravována na objednávku pro farnost, ale je dostatek volných míst a budeme rádi, když se přidáte. Hlaste se, prosím, co nejdříve.

Změna programu vyhrazena! "Na cestu s námi vyjdi, Pane..."


Zájezd pořádá: CK Miklas Tour, 796 01 Prostějov, tel/fax: 582 338 411 a farnost Hroznová Lhota