Zájezd z portálu Miklastour.cz

Řím - Vatikán - Assisi 1 volné místo!

Kód: 07053
Termín: 07.05.2023 - 13.05.2023
Cena: 13 500,- Kč

Itálie je svou historií a památkami zcela jedinečná, také událostmi. Vydáme se k jejímu poznávání, a to Říma, Assisi a zavítáme také do Vatikánu. Čekají na nás krásné zážitky v kruhu poutníků a setkáme se s papežem Františkem při generální audienci!

Program zájezdu:
1. den neděle: odjezd ve 12. hod. z Fryštáku, ve 13.30 hod. od Janáčkova divadla na Rooseveltově ul. v Brně, dále Mikulov, Vídeň, Graz a hraničním přechodem Tarvisio do Itálie pouze s bezpečnostními a hygienickými přestávkami.

2. den pondělí: ranní příjezd do Říma, uložení zavazadel v jednom hotelovém pokoji.
Pěší prohlídka Říma - bazilika Santa Maria Maggiore, bazilika Svaté Prassedy - mše svatá. Kostel sv. Alfonze. Bazilika sv. Petra a Marcellina (titulární kostel našeho pana kardinála Duky). Laterán - kostel biskupa římského, Svaté schody. Metrem na ubytování, večeře. Nocleh v 3* hotelu v centru Říma, 2-3lůžkové pokoje.

3. den úterý: snídaně. Veřejnou dopravou Kalistovy katakomby - prohlídka, mše svatá. Aventin - bazilika Santa Sabina, bazilika sv. Anselma, palác Maltézských rytířů, oranžerie - vyhlídka na Řím. Svatý Bartoloměj s ostatky sv. Vojtěcha. Večeře, nocleh.

4. den středa: snídaně. Dopoledne účast na audienci s papežem Františkem. Vatikánská muzea (zlevněné vstupné včetně audio sluchátek). Interiér a katakomby baziliky sv. Petra. Mše svatá v kostele Panny Marie na via Fornaci. Nákup suvenýrů. Metrem na ubytování, večeře, nocleh.

5. den čtvrtek: snídaně. metrem k bazilice sv. Pavla za hradbami - prohlídka. Metrem ke Španělským schodům, dále pěšky do centra Říma - fontána di Trevi, Benátské nám., památník Oltář vlasti, Kapitol, bazilika P. Marie na Oltáři nebes (Římské Jezulátko), Forum Romanum zvenku, císařská fóra, Kolosem zvenčí, sv. Kliment s hrobem sv. Cyrila, mše svatá. Metrem na ubytování, večeře, nocleh.

6. den pátek: snídaně. Naložení zavazadel. Odjezd do Assisi. Zastávka v Porciunkule. Assisi - prohlídka a mše svatá u sv. Františka. Bazilika sv. Kláry, Nový kostel, Panna Maria sopra Minerva, radnice, katedrála sv. Rufina, osobní volno. Asi ve 21 hod. návrat domů. Noční jízda do vlasti.

7. den sobota: kolem 14. hod. příjezd do Fryštáku.






Stravování: polopenze

Ubytování: 4x nocleh s polopenzí

Cena zahrnuje:
dopravu busem s klimatizací, 4x nocleh s polopenzí, 2-3lůžkové pokoje (3* hotel v centru Říma u nádraží Termini), 2x poplatek za vjezd do Říma, poplatek vjezd do Assisi, parkovné autobusu v Římě, pojištění léčebných výloh včetně storna zájezdu, pojištění proti úpadku CK, průvodce. Kněz, denně mše svatá.

Cena nezahrnuje:
pobytová taxa 16eur, asi 10 lístků na metro (1 stojí 1,5 eur), vstupy a kapesné 70 -100 Eur.


Nástupní místa:
Fryšták, Brno, dle dohody

Poznámka:
s sebou polštářek pod hlavu a deku do autobusu pro noční jízdu, sandály a jedny plné boty, sukně pod kolena, v kostelích nutné mít zahalená ramena, léky, sluneční brýle, trochu jídla na obědy, bude možnost si koupit pizzu, sendvič v rychlém občerstvení, v autobuse je možnost občerstvení za koruny (studené a teplé nápoje), deštník, fotoaparát. Při cestě tam i zpět mějte hygienické věci nahoře v autobuse pro okamžité použití, aniž byste museli do kufru.

Změna programu vyhrazena. "Na cestu s námi, vyjdi Pane"



Zájezd pořádá: Cestovní kancelář Tereza Tichá Miklas, Prostějov, Pešinova 21, tel. 736631736, 582 338 411